Wat is een BuurtWhatsApp?

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

WhatsApp

WhatsApp Messenger is een berichtendienst tussen verschillende types smartphones. WhatsApp is beschikbaar op iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phones en Nokia Symbian60 en S40 telefoons. Met WhatsApp is het mogelijk om via de smartphone berichten uit te wisselen via de mobiele internetverbinding of Wi-Fi. Naast berichten kunt u ook foto’s, video’s en geluidsbestanden uitwisselen.

Naast één-op-één communicatie biedt WhatsApp de mogelijkheid een WhatsAppgroep op te richten. Hierin kunnen maximaal 256 personen. Via WhatsApp kunt u uw berichten snel en gemakkelijk in een grote groep delen.