Eerste stappen richting Whatsapp buurtpreventie Hengevelde zijn gezet

Succesvolle inzet Buurtpreventie WhatsApp
14 maart 2017
Goor gedekt door netwerk van buurtpreventie-apps
14 maart 2017
Toon alle

Eerste stappen richting Whatsapp buurtpreventie Hengevelde zijn gezet

Rond de 35 personen waren gisterenavond aanwezig bij de presentatie betreffende Whatsapp buurtpreventie Hengevelde. De personalia van de belangstellenden zijn genoteerd waarmee de eerste stap is gezet. (Mochten er mensen zijn die zich alsnog willen aanmelden dan kan dat via redactie@wegdamnieuws.nl) Wijkagenten Jos Olde Daalhuis en Annuska Achterberg  met enkele tips over hoe er mee om te gaan:” Wij realiseren ons, in een dorp als Hengevelde is de norm anders dan in de stad, als er hier  om 3 uur ‘s nachts een onbekend iemand om zich heen kijkt is er vaak iets aan de hand. Een inbreker loopt altijd met een doel en hebben bepaalde werkwijze die soms zelfs is te herleiden naar bepaald persoon. Heb je onderbuikgevoel; Bel 112 en app de groep waardoor je de ongewenste persoon in beeld kunt houden.

app avond politie

Ook belangrijk; Reageer op de inbreker door contact te maken, op een normale wijze en niet agressief, daar hebben ze een hekel aan. Probeer nu niet om de persoon aan te houden, want je weet niet wat hij bij zich heeft , dus ga niet de stoere jongen uithangen. Met elkaar volgen doe je al genoeg.
lichtkrant<<Volgens de lichtkrant op het kerkplein is de Whatsapp Buurtpreventie al actief

Verder krijgen we veel signalen van mensen die denken dat je in zo’n groep de hele dag appjes krijgt, iemand die bijvoorbeeld de kat kwijt zijn of continu beren op de weg ziet. In andere vergelijkbare dorpen is dat overal erg mee gevallen, dus waarom zou dat in Hengevelde welgaan gebeuren? In Wiene Zeldam is de Whatsapp groep heel actief, op een gegeven moment kwamen er enkele onzin berichten binnen en  is er een extra bijeenkomst geweest, opgelost.
We hebben in het verleden wel eens een testje gedaan hoe inbraakgevoelig Hengevelde is. In Hengevelde loop je bij veel mensen makkelijk binnen hebben we destijds vernomen; een deur die open staat tijdens het kind naar school, niet thuis zijn maar het en raam wel open. Ook daar valt bij menigeen nog wel winst te behalen .
Vanavond was in ieder geval een prima stap, zo’n app groep moet gaan leven en hoeft er niet van vandaag op morgen al te staan. Met de gegevens van vanavond gaan we in de komende periode aan het werk waarna er via Wegdamnieuws een terugkoppeling zal volgen over hoe nu verder. Er hebben zich zelfs al 2 coördinatoren gemeld, dat is alvast een belangrijke stap!”

Bron: Wegdamnieuws

Comments are closed.