Succesvolle inzet Buurtpreventie WhatsApp

Richtlijnen WhatsApp Groepen
28 februari 2017
Eerste stappen richting Whatsapp buurtpreventie Hengevelde zijn gezet
14 maart 2017
Toon alle

Succesvolle inzet Buurtpreventie WhatsApp

Rond het middaguur heeft een inwoonster uit de Loosboersstraat snel en kordaat gereageerd op een verdachte situatie bij haar woning door 112 te bellen en de politie zowel het signalement, als ook het kenteken van de auto van de verdachte door te geven. Hierop heeft de Politie Hof van Twente de hulp ingeroepen van de Buurtpreventie WhatsApp groepen in Markelo-Diepenheim waardoor binnen twintig minuten, de persoon en de auto uit de betreffende melding werd aangetroffen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

“De hoofdcoördinator van de Buurtpreventie WhatsApp groepen in Markelo/Diepenheim staat in direct contact met mij als wijkagent van het gebied waardoor enorm snel geschakeld kan worden indien dat nodig is. De hoofdcoördinator zet de melding door naar de coördinatoren van de buurten die deze vervolgens verspreiden in hun eigen WhatsAppgroep. Vanmiddag zagen we dat deze structuur bittere noodzaak is en tot succes kan leiden”, aldus Maarten Vollenbroek. Door een afsluitend bericht te sturen waren alle coördinatoren ook snel op de hoogte van deze succesvolle interactie tussen politie en burgers.

Heeft uw buurt ook een WhatsAppgroep maar is deze nog niet aangemeld bij de politie of gemeente Hof van Twente dan kunt u contact opnemen met gemeente Hof van Twente.

Comments are closed.