Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding

Joggende dievegges snel gepakt in Goor tijdens oefening buurtpreventie
15 maart 2017
Succes verhaal
9 mei 2017
Toon alle

Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding

De oefening van de politie in samenwerking met de gemeente en bewoners van De Whee heeft gisteravond tot een snelle aanhouding geleid van twee verdachte dames. Zij gingen joggend door de straten en deden onderweg pogingen om auto’s open te krijgen. Ook keken ze bij huizen naar binnen en morrelden aan schuttingdeuren. De twee vrouwen, in het dagelijks leven politie-agentes, waren voor de gelegenheid de ‘boeven’ tijdens de actie ‘Boef in de wijk’ waarbij de politie wilde testen hoe de buurtpreventie-apps werken.

Over het resultaat was er tevredenheid want de dames werden snel staande gehouden. Voor de burgers die de beste tips deelden via WhatsApp was er nadien een cadeaubon. Tijdens de acties die aan twee kanten van de Scherpenzeelseweg werden gehouden werd het duo eerst in de Pieter Langedijkstraat aangehouden. Tijdens de tweede poging, waarbij opvallend minder via de app werd gedeeld, volgde een aanhouding in de Pluvierstraat. De politie gaat de actie nu samen met de gemeente Hof van Twente en de buurtapp-coördinatoren evalueren.

De ‘verdachte’ joggers

Er werd ook een speurhond ingezet

Initiatiefnemer André Bouma van het Goorse netwerk van buurtpreventie-apps in gesprek met de politie

De politie was met een aantal wagens snel ter plekke

Er was veel publiek op straat

Ook RTV Oost was aanwezig

Burgemeester Nauta (r) met (vlnr) Edwin Knoef, Roy Snijders en Lidia Pinto. Zij verdienden kadobonnen met hun gouden tips.

Bron: Goorsnieuws.nl

Comments are closed.