Oefening buurtpreventie zorgt voor snelle aanhouding
15 maart 2017
Aantal inbraken in Hof van Twente met 45 procent gedaald
26 september 2017
Toon alle

Succes verhaal

Van een van de Whatsappgroepen:

4 mei was er een incident in onze buurt. Door diverse mensen werd gemeld dat er een man met een stok op de Markeloseweg liep, kliko’s omver gooide en met de stok op de kliko’s sloeg. We zijn met een paar mensen gaan kijken. We troffen de man aan op de Kerkstraat, met nog steeds de stok in zijn handen. Hij was al wat rustiger geworden.

In eerste instantie hielden we afstand om te kijken hoe het zich zou ontwikkelen. Hij ging uiteindelijk op de grond zitten bij de geldautomaat van de Rabobank, hij was duidelijk heel koud. We waren op dat moment met twee auto’s en drie mensen ter plekke, maar hielden afstand. Hebben de politie gebeld die arriveerde na ongeveer 15 minuten. De politie vroeg ons nog even te blijven omdat ze ook niet wisten hoe hij zou reageren. Het bleek uiteindelijk een man van Syrische afkomst te zijn die op weg was naar Avelijn in Enschede. Een van de politiemannen is met de man naar het bureau gelopen voor een kop koffie. We werden door de politie bedankt voor de hulp, wij hebben hen bedankt.

Terugkijkend hebben we de volgende dingen goed gedaan:
1. We waren met een mooi aantal mensen te plekke (drie). Meer zou lastiger zijn geweest om te reguleren, met minder ben je kwetsbaar
2. We bleven rustig en op afstand. Hebben netjes geregistreerd en gealarmeerd en de politie naar de man geleid
3. Er kwam een groep van 5 mannen uit stad lopen om te kijken wat er aan de hand was. Die hebben we gevraagd door te lopen, dat deden ze netjes
4. Het kwam mooi uit dat we met een combinatie van auto’s en fietsen waren. Op de fiets ben je kort wendbaar, met de auto sneller op de lange afstanden. En het geeft in het donker wat extra verlichting en een steviger gevoel.

We hadden na de tijd allemaal het gevoel dat dit is waar de WhatsApp groep voor bedoeld is.

Comments are closed.