Inbraakgolf Goor vertroebelt stijging woninginbraken

Stijging aantal inbraken HvT op conto Delden en Goor
4 mei 2021
Cybercrime
21 juni 2021
Toon alle

Inbraakgolf Goor vertroebelt stijging woninginbraken

GOOR – Dat was schrikken toen in april werd gemeld dat het aantal woninginbraken in Hof van Twente in de herfst en in de winter met liefst 30,8 procent was gestegen, terwijl in twaalf andere Twentse gemeenten er juist sprake van een daling was.

Het CDA reageerde verontrust op de forse toename en stelde er vragen over aan het college.  Uit het antwoord van burgemeester Ellen Nauta blijkt nu dat er in november vorig jaar acht woninginbraken in Goor waren waarvoor een ‘specifieke dadergroep’ uit de gemeente verantwoordelijk was. ,,Destijds is daarop intensief en met succes vanuit het wijkteam politie geacteerd op deze inbraakgolf”, meldt Nauta.

Zij beschouwt dit binnen de dalende trend van het aantal woninginbraken in Hof van Twente als een incident. Het totaal aantal inbraken in 2020 ten opzichte 2019 was immers licht gedaald van in totaal 48 in 2019 naar 44 in 2020. 

De aanpak

De aanpak van woninginbraken en de preventie-activiteiten behoren volgens Nauta tot de dagelijkse werkzaamheden in de Hof: ,,We zien resultaten door het zelf (en preventief) organiseren van bewustwordings-campagnes. In samenwerking met externe veiligheidspartners en ons eigen communicatieteam werken we aan inbraak- en diefstalpreventie.”

Ook worden sinds 2017 brieven naar buurtbewoners van een woninginbraak- slachtoffer uit hun buurt verzonden om hen alert te maken op inbraakrisico’s.

Verder wordt periodiek  de meldingsbereidheid van inwoners getest. ,,De oefening ‘boef in de wijk’ is hier een mooi middel voor. Door verdachte situaties na te bootsen  willen wij burgers stimuleren de politie te bellen met tips en deze ook te delen in de buurtpreventie-app.”, aldus Nauta

Bron: Dagblad Tubantie (31-05-21)

Comments are closed.