Inbraakgolf Goor vertroebelt stijging woninginbraken
1 juni 2021
De digitale wereld: Onmisbaar maar soms ook risicovol
6 juli 2021
Toon alle

Cybercrime

Beste buurtbewoners,

Graag informeren wij u over het feit dat wij, Whatsapp buurtpreventie Goor, via onze Facebookpagina en de website Goorwaakt.nl regelmatig informatie gaan geven en/of waarschuwen bij nieuwe actuele vormen van cybercrime. Cyber criminelen zijn hackers en groepen hackers die schadelijke softwareprogramma’s ontwikkelen om hiermee hun eigen specifieke criminele activiteiten uit te uitvoeren. Deze cybercriminelen ontwikkelen computervirussen en trojans waarmee ze het volgende kunnen doen:

  • Toegangscodes voor bankrekeningen stelen
  • Reclame maken voor producten of services op de computer van het slachtoffer
  • Illegaal gebruikmaken van de bronnen van een geïnfecteerde computer om het volgende te ontwikkelen en uit te voeren:
  • Spamcampagnes
  • Gedistribueerde netwerkaanvallen (ook wel DDoS-aanvallen genoemd)
  • Afpersingsactiviteiten

We verstrekken rechtsreeks vanuit onze contacten met de politie algemene informatie en waarschuwen de inwoners van Goor zodra er iets ‘nieuws’ is. Dit gaat veel sneller dan het nieuws die u via tv of de krant verneemt. 

Omdat het niet over actuele, fysieke veiligheid in onze buurt gaat delen wij dit niet via de buurtapp. Maar omdat we vandaag de dag steeds vaker met deze vorm van cybercriminaliteit geconfronteerd worden, leek ons dit een goed idee om verder bij te dragen aan uw persoonlijke veiligheid.

Comments are closed.