Bitcoin-beleggingsfraude: Diepenheimer voor ruim 160.000 euro opgelicht

‘Inbraakgolf’ in Hof van Twente: Politie onderzoekt mogelijk verband
3 februari 2022
Fietsendieven ingerekend na heterdaadje in Goor
28 februari 2022
Toon alle

Bitcoin-beleggingsfraude: Diepenheimer voor ruim 160.000 euro opgelicht

Bron: Twentse Courant/Tubantia

DIEPENHEIM – Een inwoner van Diepenheim heeft eind vorige week aangifte van oplichting gedaan bij de politie in de Hof van Twente. De man dacht al ruim twee jaar te investeren in Bitcoin, maar blijkt het slachtoffer van beleggingsfraude. De het schadebedrag is enorm. Sinds 2019 maakte de man in totaal 160,519 euro over aan de oplichters.

In 2019 gingen ze voor het eerst rond op social media en via email: advertenties waarin de beeltenis van bekende Nederlanders zoals John de Mol, Jort Kelder en Beau van Erven Dorens werd gebruikt om Bitcoin aan te prijzen. Van de gouden bergen die beloofd werden, bleek echter geen sprake. De vorm van bitcoin-beleggingsfraude maakte duizenden slachtoffers met een schadepost in de miljoenen.

Geheime investering

De inwoner van Diepenheim wordt op dezelfde manier beetgenomen. In november 2019 krijgt hij een email waarin Beau van Erven Dorens zogenaamd een ‘geheime investering’ aanprijst. De man reageert op de mail, niet wetende dat hij te maken heeft met oplichters. Op een gehaaide manier weten de criminelen, die ook bellen met telefoonnummers uit Engeland en Israël, de inwoner van de Hof te overtuigen grote bedragen in zijn ‘wallet’ te stoppen. Dit doet hij door geld te storten op zogenaamde tussenrekeningen. De man zou altijd controle over zijn beleggingen houden, zo wordt hem verzekerd

Aangifte

De bedragen die hij de afgelopen jaren ‘investeerde’, variëren van 1865 euro tot 30.000 euro per keer. Tussendoor krijgt hij argwaan en geeft zijn bank opdracht de transacties stop te zetten. Hij laat zich echter toch weer overtuigen mee te doen. Uiteindelijk vertelt de man zijn familie over de situatie besluiten ze in overleg aangifte te doen. Of er van het geld nog iets terug te halen is, valt te zeer te betwijfelen.

Comments are closed.