‘Inbraakgolf’ in Hof van Twente: Politie onderzoekt mogelijk verband

De digitale wereld: Onmisbaar maar soms ook risicovol
6 juli 2021
Bitcoin-beleggingsfraude: Diepenheimer voor ruim 160.000 euro opgelicht
3 februari 2022
Toon alle

‘Inbraakgolf’ in Hof van Twente: Politie onderzoekt mogelijk verband

Bron: Twentse Courant/Tubantia

GOOR – In de Hof van Twente is eind vorige week en afgelopen weekend opvallend vaak ingebroken. Waar het gemiddeld aantal inbraken in de gemeente ruim onder de één per week ligt, sloegen inbrekers de afgelopen dagen op vier verschillende plekken toe.

De eerste inbraak vond plaats aan de Ruimersdijk in Diepenheim. Hier werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 januari eerst de sensor van de buitenlamp stukgeslagen. Vervolgens werd geprobeerd om via het keukenraam binnen te komen. Toen dit niet lukte werd de aandacht verlegd naar het badkamerraam. Het lukte de inbrekers wel deze te openen waarna de hele woning, inclusief de zolder, werd doorzocht. Er waren geen sieraden of geld aanwezig. Het is nog onduidelijk of er andere spullen zijn weggenomen.

Inbraak op klaarlichte dag in Delden

Op vrijdag 28 januari werd er op klaarlichte dag ingebroken een vrijstaand huis aan de Van Wassenaerweg in Delden. Rond het middaguur kwamen de inbrekers binnen via de achterkant en gingen er vandoor met geld en sieraden. Vermoedelijk kwamen ze via de achterliggende straat (Greekerinckskamp) bij de woning. Bij de achterburen namen ze een ladder weg die ze vervolgens gebruiken om binnen te komen via een niet afgesloten raam.

Poging tot inbraak in Goor

Aan de Van Enscestraat in Goor bleef het op zaterdag 29 januari bij een poging tot inbraak. De bewoners waren tussen 11.00 uur en 18.30 uur niet thuis en in deze periode werd geprobeerd de woning via de voordeur binnen te komen. De inbrekers poogden de glaslatten uit de deur te verwijderen maar slaagden daar niet in.

Sieraden gestolen in Markelo

In de avond van zaterdag 29 januari slaagde een poging aan de Rijssenseweg in Markelo wel. Rond 20.00 uur kwamen de inbrekers binnen door een slaapkamerraam in te slaan. De gehele bovenverdieping van de vrijstaande woning werd overhoop gehaald. De buit bestond uit sieraden. De daders gebruikten ook hier vermoedelijk een ladder die ze zelf niet hadden meegenomen.

Mogelijk verband

De politie onderzoekt of de inbraken verband houden met elkaar. Niet alleen het aantal maar ook de manier waarop de inbrekers te werk gingen, is opvallend. Zo werd bij de inbraken in Delden en Markelo een ladder ‘geleend’ bij de buren. Eventuele getuigen bij één van de inbraken kunnen zich melden via telefoonnummer: 0900-8844. 

Comments are closed.